به نقل از روابط عمومی هفتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران، در این درسگفتار با عنوان “راهبردهای مفهوم‌گرایی در مجسمه‌سازی معاصر” دکتر هلیا دارابی تاثیر الگوها، اشکال متنوع و چارچوب‌های نظری هنر مفهومی را بر دنیای هنر، بویژه مجسمه‌سازی بررسی می کند. گسترش مجسمه ‌در فضا، تحولات تعریف مجسمه، مادیت‌زدایی از اثر هنری، نامرئی شدن، و تحول مفهوم حفره و شکاف در مجسمه‌سازی از درونمایه‌های این مبحث است.

چهارمین درسگفتار همایش هفتمین دوسالانه  مجسمه‌سازی تهران در دو روز، سوم و 10 مهرماه ساعت 13 تا 17 در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می شود.

هلیا دارابی؛ منتقد و پژوهشگر مستقل هنر و دارای دکترای پژوهش هنر است و در دانشگاه هنر و دانشگاه آزاد اسلامی تاریخ و نقد هنر تدریس می کند. همکاری در تدوین دایره المعارف هنر، همکاری در ترجمه کتب مرجع تاریخ هنر( هنر در گذر زمان و هنر مدرنیسم)، تدریس در موسسه پرسش، عضویت در گروه تاریخ هنر معاصر، گروه تاریخ هنر پژوهشکده هنر و عضویت در گروه پژوهش بی ینال تهران از سوابق علمی هنری دارابی است.

همایش بین‌المللی هفتمین دوسالانه مجسمه‌سازی تهران با هدف گسترش افق‌های اندیشگی دوسالانه، کمک به تبیین درونمایه، و گشودن منظرهای نو در حوزۀ پژوهش و آموزش مجسمه‌سازی کشور همزمان در یک فرایند مستمر برنامه­هایی را در قالب تعدادی درسگفتار، ‌نشست‌، همایش برگزار می کند. همایش در راستای سیاست‌های کلی دوسالانه هفتم مبنی بر افزایش بازه زمانی فعالیت اندیشگی دوسالانه، حفظ پویایی جامعه هنری در ارتباط با دوسالانه، و کار نظری ماندگار، در محدوده زمانی از زمان اعلام فراخوان آغاز شد و تا پایان دوسالانه تداوم دارد تا به برقراری پیوستگی معنایی دوسالانه کمک کند.

هفتمین دوسالانه مجسمه سازی تهران با تم “وضعیت” با 78 اثر در بخش مسابقه و 18 اثر در بخش مدعو در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شده است و تا 22 مهرماه ادامه دارد.

منبع