نمایشگاه ˝نقاش راوی˝ در گالری شیرین و با حضور ۱۷ هنرمند جوان برگزار میشود.
فربد مرشدزاده کیوریتور نمایشگاه “نقاش راوی” که جمعه ۱۶ مرداد ماه در گالری شیرین افتتاح خواهد شد درباره این نمایشگاه به خبرنگار هاگفت: هنر معاصر ایران آن اندازه که تحت تاثیر هنر مدرن و پست مدرن است، نتوانسته ریشههای خود را پیدا کند. با این حال در هفتاد سال گذشته جریانهایی مانند مکتب سقاخانه یا رویکرد به سنتگرایی در دهه هفتاد شمسی را میتوان به عنوان تلاشهایی برای توجه به این ریشهها مثال زد.
وی ادامه داد: به نظر من نقاشی ایران جزء پنج نحله بزرگ نقاشی جهان است و میتواند در کنار سنت نقاشی چین و سنت نقاشی اروپا قرار گیرد و این موضوع اهمیت توجه دوباره به نقاشی ایرانی را نشان میدهد. در هفتاد سالِ پس از ظهور نقاشی نوگرایانه در ایران، ما هر ۱۰ سال یک بار شاهد موجی از سنتگرایی هستیم اما از آنجا که منابع کافی درباره نگارگری ایرانی وجود نداشته است این موجها هر یک به شکلی خاص شکل گرفتهاند. من در این نمایشگاه تلاش کردهام بیشتر رویکردی عملگرایانه داشته باشم. به همین دلیل در آثار این نمایشگاه نوعی ترکیببندی با اولویت بخشی به عناصر تصویری مورد تاکید قرار گرفته است.
پوستر نمایشگاه “نقاش راوی”
کیوریتور نمایشگاه “نقاش راوی” همچنین اظهار کرد: کارت نمایشگاه ما براساس تابلوی “گریختن یوسف از زلیخا” اثر کمالالدین بهزاد شکل گرفته است. این اثر براساس یک قصه ساده است، قصهای که در یک قاب به تصویر کشیده شده است. قصه عنصری است که میتواند به نقاشی معاصر ما هم راه یابد. البته آنچه از قصه مد نظر من است تنها روایت نیست بلکه من روایت را به عنوان نوعی ساختار در نظر دارم؛ مانند آنچه در نقاشیهای هانیبال الخاص میتوان مشاهده کرد. بر این اساس بحث اصلی ما در آثار این نمایشگاه ترکیببندی بر اساس روایت است. همانطور که در یک قصه با روایتی روبهرو هستیم که البته میتوان آن را به عنوان یک پلات در یک خط تعریف کرد. به همین دلیل در این آثار نیز این خط داستانی است که به ما میگوید نقاشی چطور دیده شود.
مرشدزاده با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۷ هنرمند آثار خود را ارائه خواهند کرد افزود: برای انتخاب هنرمندان تنها یک شرط وجود داشت و آن اینکه این هنرمندان چندان اسم و رسمی نداشته باشند و به همین دلیل ما بیشتر در دانشکدههای هنر به دنبال آنها گشتیم. سعی کردیم این احساس را به هنرمندان جوان بدهیم که امکان جولان دادن دارند. من ایده نخستین خود را با این هنرمندان در میان گذاشتم و دوست داشتم که با هنرمندان جوان کار کنم زیرا معتقدم نسل جدیدی که در راه است توانایی دادن پاسخ جذاب به پرسشهایی که طرح میشود را دارند.
وی با بیان اینکه از همه هنرمندان خواستهام هنگام کار واگویههای ذهنی خود را یادداشت کنند ادامه داد: از آنان خواستم اگر شعر یا ترانهای را با خود هنگام نقاشی میکنند یادداشت کرده و قرار است همه این ریزقصهها مطرح شده در نهایت کارها به شکلی بچینیم که قصههای جدید به وجود آید.
در این نمایشگاه آثاری از الهام بابایی، ابراهیم برفرازی، محسن جلیلی، شیدا حسنپور، هما حسینیان، فلورا دردشتی، محمد رحمتاللهی، حسن روحالامین، علیرضا شجاعیان، امیر ارسلان شریفی، آرمین عالیان، سها کبیری، مهشید مدنی، مریم معتضدی، فرهاد مفوز، امیر منفرد و شبنم همتی به نمایش گذاشته خواهد شد.
نمایشگاه “نقاش راوی” از ۱۶ تا ۲۸ مرداد ماه در گالری شیرین به نشانی خیابان کریمخان زند، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک پنج برگزار میشود.
منبع خبر : هنرآنلاین