در این نمایشگاه از 35 هنرمند نقاش و مجسمه ساز 40 اثر ارائه شده که نگاه و تحلیل شخصی هر هنرمند به پیرامونش را هویدا می‌کند.

مخاطبان با قدم زدن در نمایشگاه می‌توانند میزان تاثیرات مثبت و منفی اتفاقات روز در خلق آثار هنری را رصد کنند.برخی با نقاشی‌هایی آبستره ، پرتره‌هایی با صورت‌های نامشخص ، مجسمه‌های متفاوتی از جنس فلز ، چوب و مواد بازیافتی و مجسمه‌های صوتی که توجه عده زیادی از مخاطبان را هنگام ورود به گالری به خود جلب می‌کند شناخت خود از اطراف را تعریف کرده‌اند.

فریدون فربود نمایشگاه گردان این رویداد درباره برپایی این نمایشگاه گفت:”همان طور که از عنوان نمایشگاه پیداست در “بازخوانی پیرامون”  می‌توان تاثیرات  زندگی صنعتی و ماشینی امروز را بر آثار هنرمندان رصد کرد. از نکات جالب نمایشگاه تفاوت در نوع نگاه هر هنرمند به اطرافش است بنابراین شاهد آثاری با تنوع زیادی از هنرمندان هستیم. هنرمندان در این نمایشگاه آثاری با رویکردهای مختلف سیاسی، اجتماعی، محیط زیستی و  اسطوره ای و … داشته‌اند.”

وی افزود: ” از دیگر جذابیت‌های نمایشگاه می‌توانم به مجسمه‌های صوتی اشاره کنم که هدف هنرمندان از ارائه آن‌ها فاصله گرفتن از صداهای ناهنجار و گوش خراشی است که هر روزه در اطراف می‌شنویم، در این نمایشگاه سعی شده با ایجاد یک سری صداهای غیر متعارف و آرامش بخش از دنیای پرهیاهوی اطراف کمی فاصله بگیریم. این آثار بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و خودشان سعی می‌کردند با اثر در تعامل باشند و تولید صدا کنند.”

فربود در آخر ضمن تشکر از گالری مژده که این فرصت را برای برپایی نمایشگاه “بازخوانی پیرامون” فراهم آورد گفت:” بنا به استقبالی که از طرف مخاطبان در رابطه با نمایشگاه شد ، نمایشگاه “بازخوانی پیرامون” در آینده ادامه خواهد داشت و با مدیاهای دیگری چون عکس و ویدئو آرت تصویری از دنیای اطراف را به نمایش خواهد گذاشت.”

منوچهر نیازی نقاش پیشکسوت از هنرمندانی است که با دو اثر نقاشی در این نمایشگاه حضور دارد، وی درباره نمایشگاه “بازخوانی پیرامون” گفت:” در این نمایشگاه در کنار آثار هنرمندان پیشکسوت آثار جوانان به چشم می‌خورد که اغلب آن‌ها بسیار خوب عمل کرده‌اند و آینده خوبی دارند. هنرمند باید اجتماع، اطراف و انسان‌ها را بشناسد و بتواند آن‌ها را در آثارش انعکاس دهد  تا در کار خود موفق شود.”

وی درباره دو اثری که در این نمایشگاه به تماشا گذاشته است گفت:” یکی از کارها تنه درختان است که به صورت سیاه و سفید کار شده و دیگری از آثار کلاژ من است. در این اثر کارهایی که دوست نداشتم را پاره کرده وبرروی بوم کلاژ کرده‌ام و دور آن را با مواد پر و بین آن‌ها خط نوشته‌ام و در آخر کار را گلیز کرده‌ام.”

طاهره صمدی طاری از هنرمندان جوان نقاش که تاکنون در نمایشگاه‌های متعدد انفرادی و گروهی شرکت داشته ،در این نمایشگاه اثری ارائه داده است که تنهایی انسان معاصر را نمایش می‌دهد، وی درباره این اثر گفت:” این تابلو جزو مجموعه آثاری از من است که فضاهایی تک فیگور و مونوکروم را به تصویر کشیده‌ام. در این کار نوعی ترس و نیروی ماورایی وجود دارد که موجب شده فیگور خود را پنهان کند، این فیگورها صورت ندارند و اغلب با لباسی شبیه شال سرتاسر بدن خود را پوشانده‌اند. گویی یک فشار روانی و عاطفی به این فیگور تحمیل شده و آن را در درون فضایی خاص محصور کرده است.”

الهام فلاحی هنرمند نقاش و مجسمه ساز در این نمایشگاه  مجسمه ای در ابعادی بزرگ ارائه داده است که در حیاط گالری به تماشا گذاشته شده است، وی در رابطه با اثرش گفت:” این مجسمه با  متریال نایلون کار شده است و بخشی از کار از مواد بازیافتی تشکیل شده است. موضوع آثارم در رابطه با ایران باستان و تخریب میراث فرهنگی و باستانی است. این اثر بز هخامنشی است که در ایران باستان نماد باروری، زایش و بارش است. همان طور که محیط زیست را نایلون تخریب می‌کند ما انسان‌ها نیز میراث فرهنگی را تخریب می‌کنیم. من سعی کردم نایلون که هزاران سال بازیافت نمی‌شود را وارد هنر کنم و به عنوان متریالی برای ساخت مجسمه‌هایم  از آن استفاده  کنم. به نظر من نایلون تمام پیرامون ماست و زندگی ما آمیخته با نایلون است امیدوارم بتوانیم محیط زیست مان را بیشتر دوست داشته باشیم.”

الهام عظیمی از نقاشان جوان حاضر در این نمایشگاه، نقاشی از پرتره‌هایی کنار هم با صورت‌هایی در هم و نامشخص ارائه داده است، او درباره این اثر گفت:”مسئله هویت جزو دغدغه‌های اصلی من در آثارم است. امروزه اتفاقات و مشکلاتی که در جامعه اطراف بوجود می‌آید انسان‌ها را تا اندازه زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود شخصیت آدم هاتحلیل رود و اولین اثر آن  بر روی صورت افراد است که موجب می‌شود تنها شمایی کلی از هر فرد به جا بماند. من تاثیرات پیرامونی را به این شکل در آثارم انعکاس داده‌ام.”

نمایشگاه “بازخوانی پیرامون”  تا بیستم اردیبهشت ماه درگالری مژده برپا است و علاقمندان می‌توانند از این نمایشگاه یکشنبه تا پنج شنبه ساعات 12 تا 18  و جمعه‌ها ساعات 16 تا ۲0 در گالری مژده به نشانی سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان ۱۸ شرقی، پلاک۲۷، زنگ یک دیدن نمایند.

منبع